Локумени Вафли с Шоколад

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Локумени Вафли с Шоколад
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Вафлите, които виждате, са само за нас, а вие ще си направите сами, след като си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • вафлени кори - 4 бр.
  • локум - 140 г (1 кутия)
  • за крема
  • масло - 100 г
  • шоколад - 100 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • тахан халва - 100 г
  • шоколад - 100 г за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе крема, като в дълбок съд на котлона на умерена температура разтопите маслото в млякото. Добавете натрошената на дребно тахан халва и начупения шоколад. Разбърквайте на котлона, докато се разтопят всички съставки. Свалете съда от котлона, оставете да се охлади и след това приберете в хладилника да стегне. Трябва да стане с консистенция на течен шоколад.

При готовност на крема, пригответе локума, като го нарежете на дребни парченца. Поставете в съд и разтопете в микровълновата, като през кратки интервали отваряте и разбърквате. Когато се разтопи и може да се маже, намажете една от приготвените вафлени кори. Внимавайте много, тъй като разтопеният локум е ужасно горещ! След като намажете една кора, отгоре захлупете с друга.

Намажете отгоре кората с крем и отгоре захлупете с друга кора. Обърнете намазаните кори и долната кора също намажете с крем и захлупете с друга кора.

Измажете външните кори хубаво с крем, увийте със свежо фолио и приберете в хладилника да стегнат. Притиснете отгоре с дъска, за да не се повдигне горната кора.

Охлаждайте няколко часа или най-добре една нощ, за попият корите и да омекнат. При готовност извадете от хладилника, нарежете в избрана форма.

Разтопете шоколада (ако искате вафлите ви изцяло да са глазирани отвън с шоколад, пригответе повече - поне 200 г) в микровълновата или на водна баня и потопете изрязаните вафли. Отново приберете в хладилника да стегне шоколадът.

Моите вафлени кори бяха пакет от 8 бр. кори с размер 25/17 см, закупени от руски магазин Берьозка.

Рецептата е адаптирана от lussisworldofartcraft.blogspot.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Ммм вкусни!
25.06.2018 15:01
1
Покажи всички подкоментари