Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват, прибавят се последователно олиото, натрошеното сирене, размразените и наситнени листа спанак и киселото мляко с разбърканата в него сода за хляб.
Постепенно се добавя брашното към сместа, докато го поеме. Накрая се добавят няколко щипки сол и подправки по избор (риган, босилек, чубрица, лют червен пипер, черен пипер) - аз добавих черен пипер, сух босилек и едро счукана суха червена люта чушка за повече пикантност.
Гнездата на формата за мъфини се намазват с масло, поръсват се с брашно и формата се разклаща и потупва хубаво, за да се разпредели брашното равномерно по нея. След това формата се обръща, за да падне излишното брашно от нея.
Пълнят се гнездата на формата за мъфини 3/4 от височината им, поръсват се семената отгоре и се пекат около 25-30 минути в предварително добре загрята фурна на 180 градуса - докато дървената клечка, мушната в някое от мъфинчетата излезе суха.
Съвет: Изчакайте солените мъфини малко да поизстинат, преди да ги извадите от формата.
Тези извънземно вкусни зелени мъфинчета станаха страхотни - с хрупкава коричка отвън, страшно мекички от вътре!
А и да не забравя най-важното - много вървят със студеничка бира.
Солените Мъфинчета със Спанак са готови!