Начин на приготвяне
Сложете в тенджера водата, маслото и солта.
След като водата заври, а маслото се стопи, добавете брашното наведнъж и бъркайте с дървена лъжица до получаване на еднородно тесто.
Махнете тенджерата от котлона и оставете тестото да изстине. Прибавете яйцата едно по едно, като бъркате до пълно усвояване.
Прехвърлете пареното тесто в пош и офомете 15 топчета върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса първите 10-15 минути, след това намалете на 160 градуса и печете още 20-30 минути.
Извадете еклерите и ги оставете да изстинат.
Измийте спанака, нарежете го на дребно и задушете в тигана за няколко минути.
Прехвърлете спанака в гевгир и оставете течността да се отцеди.
Запържете лука в олиото, добавете спанака, заквасената сметана, солта, черния пипер и топеното сирене.
Гответе, като разбърквате периодично, докато топеното сирене се стопи и всички съставки се смесят.
Оставете сместа да се охлади.
Разрежете солените еклери през средата и напълнете със сместа от спанака.
Солените еклери със спанак са готови.