Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Солени еклери със спанак

Солени еклери със спанак

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3595k1k2k1
Солени еклери със спанак
Снимка: Juliya
1 / 4
16/04/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
15
"Вкусни солени еклерчета - изискано предястие за специални гости"

Необходими Продукти

  • за еклерите
  • брашно - 80 г
  • масло - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол - щипка
  • вода - 125 мл
  • за пълнеж
  • спанак - 300 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 3 с.л. (20%)
  • топено сирене - 50 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в тенджера водата, маслото и солта.

След като водата заври, а маслото се стопи, добавете брашното наведнъж и бъркайте с дървена лъжица до получаване на еднородно тесто.

Махнете тенджерата от котлона и оставете тестото да изстине. Прибавете яйцата едно по едно, като бъркате до пълно усвояване.

Прехвърлете пареното тесто в пош и офомете 15 топчета върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса първите 10-15 минути, след това намалете на 160 градуса и печете още 20-30 минути.

Извадете еклерите и ги оставете да изстинат.

Измийте спанака, нарежете го на дребно и задушете в тигана за няколко минути.

Прехвърлете спанака в гевгир и оставете течността да се отцеди.

Запържете лука в олиото, добавете спанака, заквасената сметана, солта, черния пипер и топеното сирене.

Гответе, като разбърквате периодично, докато топеното сирене се стопи и всички съставки се смесят.

Оставете сместа да се охлади.

Разрежете солените еклери през средата и напълнете със сместа от спанака.

Солените еклери със спанак са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: