Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват и без да се белят, се нарязват на филийки.
Подреждат се върху чиста памучна кърпа и отгоре се покриват с друга кърпа. Оставят се за 30 минути, за да попият кърпите водата им.
В тиган се налива олио и след като загрее, тиквичките се овалват леко в галета и се изпържват до златисто-кафяво. Оставят се върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
За соса: Киселите краставички се наситняват на малки кубчета, добавя се киселото мляко и майонезата, сухият копър, наситненият пресен магданоз, пресованите скилидки чесън, сол и черен пипер на вкус.
Сосът се разбърква хубаво и се прибира за 30 минути в хладилника, докато се охлади.
Пържените тиквички се поднасят с млечния сос.
Пържените тиквички с хрупкава коричка на тиган са готови.
Коментари