Чомлек по бански

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Чомлек по бански
Снимка: marcheva14
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
420 мин.
Общо
460 мин.
Порции
10
"Има специална дума за най-вкусното ястие със свинско и зеле - чомлек е тя"

Необходими Продукти

  • телешки джолан - 4 кг
  • картофи - 1.3 кг
  • домати - 150 г
  • моркови - 150 г
  • чесън - 50 г
  • люти чушки - 10 г сушени Шипки
  • вино - 600 мл
  • лук - 300 г кромид
  • червен пипер - 2 г
  • черен пипер - 10 г
  • дафинов лист - 0.02 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкия джолан и го накиснете за 2 часа във вода. Измийте зеленчуците и ги поставете (без картофите) заедно с джолана и подправките в пръстен гювеч.

Залейте отгоре с виното и вода, запечатайте капака с тесто и го сложете да ври за 6 часа на тих огън.

След това извадете готовия джолан, обезкостете го и го върнете пак в гювеча, като добавите и подготвените картофи.

Запечатайте пак с тесто съда и доварете до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: