Бабек по бански

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Бабек по бански1 / 2
23/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
"Елате в Банско да ви покажем как се прави най-вкусният бабек на света!"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 2 филета от прасето
  • сланина - 300 - 400 г
  • за 1 кг смес
  • сол - до 25 г
  • черен пипер - 6 г
  • кимион - 6 г
  • свински черва - дебели
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филетата и сланината ситно. Смесете и объркайте с подправките. Напълнете почистените и подготвени дебели свински черва.

Завържете ги с конец и ги натъркайте със сол добре. Сложете ги между 2 дъски и ги притиснете с камък. Оставете за 1 месец така и обръщайте от време на време.

След това изплакнете със студена вода, поръсете с дървена пепел и окачете на проветриво място. След май месец дръжте бабека по бански в дървена пепел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: