Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Попарник по бански

Попарник по бански

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Попарник по бански1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5-6
"Заповядайте у нас на топъл Попарник по Банско - доволни ще останете!"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • сирене - 200 г
  • мая - ½ кубче (прясна)
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 100 г
  • мас - 200 г
  • вода - около 350 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и направете кладенче в него. Маята се разтваря в хладка вода и се сипва в кладенчето. Прибавете солта и яйцето. Замесете меко тесто.

Оставете го да втаса за около час, след което го разделете на 10-тина еднакви по големина топки. Намажете с масло и мас всяка топка и разточете на кръгче.

Поръсете кръгчетата със сирене, завийте на рула и наредете в тава. Печете в гореща фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: