Начин на приготвяне
Загрейте зехтина и маслото в тиган с незалепващо покритие на умерена температура и сложете почистените гъби (цели или нарязани на половинки или четвъртинки, ако са по-големи). Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
Когато гъбите започнат да пускат вода, ги похлупете и гответе на умерена температура, като разбърквате през 3 - 4 минути. В зависимост от големината на гъбите или на парчетата времето за готвене ще е около 10 - 15 минути, докато водата се изпари.
Обелете чесъна и нарежете на тънки филийки. Добавете филийките чесън и мащерката в тигана и гответе още 1 минута, като разбърквате често, за да не загори чесънът.
Прехвърлете в чиния, поръсете с копър и допълнително чесън и сервирайте топли с чаша хубаво вино.
Бон Апети!