Начин на приготвяне
За тази гъбена каша с печурки и манатарки лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват за две-три минути в половината количество олио заедно със солта. Гъбите се режат на филийки и се добавят към запържения лук.
След като и те се задушат и намалят обема си (2-3 мин), се преместват в чиния.
В същата тенджера се добавя останалото олио и маслото. Слагат се брашното, индийското орехче и джинджифилът и се запържват за кратко.
Към тях при непрекъснато бъркане се сипват прясното мляко и водата.
Когато се получи плътен бешамелов сос, котлона се намалява на ниска степен и се добавят предварително задушените печурки, както и няколко сушени филийки манатарки.
Гъбената каша се вари още пет минути и се сваля от котлона.