Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Класическа гъбена супа с печурки

Класическа гъбена супа с печурки

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Класическа гъбена супа с печурки
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
28/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"И да не забравите да оставите една паничка и за нас от тази гъбена супичка"

Необходими Продукти

  • гъби - 250 г печурки
  • ориз - 1 к.ч.
  • лук - 1 глава
  • брашно - 2 с.л. препечено
  • чесън - 1 скилидка
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • мащерка - 1 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • червен пипер - 1 к.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и накълцайте на дребно моркова и лука. Запържете ги. Добавете и почистените печурки при тях.

След като се запържат, сипете препеченото брашно заедно с червен пипер. Разбъркайте и добавете домата, настърган.

Налейте вода в тенджерата, овкусете със сол. Щом ароматната гъбена супа заври, добавете ориза.

Преди лесната супа да е готова, добавете мащерката и черния пипер.

Поднесете класическата гъбена супа с печурки с домашен пухкав хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Разкошна супа!!!! Лесна и бърза и толкова много аромати събрани в нея! Ниско калорична и отлична за зимните месеци! Бон Апетит!
03.12.2023 05:32