Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Мезета»Гъбена Салата с печурки и чесън

Гъбена Салата с печурки и чесън

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Гъбена Салата с печурки и чесън
Снимка: Зори
3 / 17
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"По какъвто и начин да приготвите печурките, всякак са много вкуснички - особено с масло, чесън и копър"

Необходими Продукти

  • печурки - 500 г, бейби
  • зехтин - 30 мл
  • масло - 40 г
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • мащерка - 3 - 4 клонки прясна или 1 к.л. сушена
  • сол
  • черен пипер
  • копър - 1 връзка пресен, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и маслото в тиган с незалепващо покритие на умерена температура и сложете почистените гъби (цели или нарязани на половинки или четвъртинки, ако са по-големи). Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.

Когато гъбите започнат да пускат вода, ги похлупете и гответе на умерена температура, като разбърквате през 3 - 4 минути. В зависимост от големината на гъбите или на парчетата времето за готвене ще е около 10 - 15 минути, докато водата се изпари.

Обелете чесъна и нарежете на тънки филийки. Добавете филийките чесън и мащерката в тигана и гответе още 1 минута, като разбърквате често, за да не загори чесънът.

Прехвърлете в чиния, поръсете с копър и допълнително чесън и сервирайте топли с чаша хубаво вино.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: