Пиле по тракийски

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Пиле по тракийски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Удивително вкусно ястие с пилешко, рецептата за което с удоволствие споделяме с вас"

Необходими Продукти

  • пиле - 1.5 изчистено (3210 г преди чистенето)
  • олио - 200 мл
  • краве масло - 50 г
  • доматено пюре - 50 г
  • вино - 100 мл
  • черен пипер - 3 г
  • сол - 25 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото сварете до готовност и го обезкостете - трябва да остане около 1.5 кг месо. Нарежете го на малки парченца /около 3-4 мм/

Задушете пилешкото в сгорещена мазнина и прехвърлете в гювечета.

Подправете с виното, сол, черен пипер, доматено пюре и сложете да се пече в умерена фурна.

Поднесете гювечето топло.

Рецептата е Бургаския край

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: