Заек по тракийски

Vildan AhmedovaVildan Ahmedova
Чирак
27111102
Заек по тракийски
Снимка: Vildan Ahmedova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Колкото и бързо да бяга заекът, все ще попадне в тавата, като за предпочитане е зеленчуците вече да го чакат там"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 300 г
  • тиквички - 2 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 200 г
  • вода - 100 г
  • лук - 1 глава
  • магданоз
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се заешкото месо на по-едри парчета. Тиквичките и патладжанът се обелват и нарязват на едри кубчета.

Чушките се нарязват също на едро. Морковът се нарязва на шайби, ако е голям, може и на по-малки. Гъбите, добре измити, трябва да са нарязани на 4 или 6 /според големината/.

Всички приготвени по-горе продукти се слагат в тава, овкусяват се със сол по преценка, добавят се и олиото и черният пипер.

Разбъркват се добре, добавя се около 100 мл вода и се оставят да се попекат в 190-градусова фурна за около 35 мин.

След като леко се запекат, се добавя магданозът, нарязан. За да се запази ароматът на магданоза, е добре да се добави след термичната обработка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: