Начин на приготвяне
Сварете пилешкото месо с нарязаните на едро лук, морков, чубрица и дафинов лист. Овкусете със сол и черен пипер. При готовност извадете месото и го нарежете на тънки парченца. Прецедете бульона.
Разтворете маята в малко от хладката вода. Пресейте брашното със солта в купа. Добавете разтворената мая и водата. Разбъркайте продуктите на рядко тесто. Оставете да втаса, докато удвои обема си. Загрейте тиган на котлона и го намажете с масло.
Сипете от втасалото тесто на пласт около 3 мм. Обърнете катмата, когато се появят дупчици по повърхността. Намажете изпечените катми с масло. Броят на катмите ще бъде спрямо големината на тигана. Моят тиган беше голям (24 см) и направих 3 бр.
Подредете катмите една върху друга и ги нарежете на малки квадратчета, със страна около 3 см. Наредете квадратчетата в тавичка, намазана с масло. Залейте с половин чаена чаша от отделения бульон. Отгоре подредете месната плънка и поръсете с настърган кашкавал.
Запечете за около 15 -20 мин. в загрята фурна на 180 градуса. Поднесете катмите с пиле по тракийски с подходяща салата.