Начин на приготвяне
Белим картофите и ги измиваме. Режем ги на кубчета. Слагаме ги да се сварят в тенджерка с вода за 10 мин.
Режем си един квадрат фолио. Мажем го с 2 с.л масло. Вадим картофите от водата и ги отцеждаме с ръшетъчна лъжица. Слагаме ги върху фолиото. Поръсваме със сол и черен пипер. Поръсва и с ронена суха чубрица.
Нарязваме една пиперка на тънки парченца. Почистваме скилидките чесън и ги режем на тънки филийки.
Върху картофите слагаме пипера и чесъна и объркваме леко. Най-отгоре слагаме 2 с.л. масло. Загръщаме фолиото навътре, така да се покрие отгоре.
Прехвърляме в тавичка и печем в загрята на 200 градуса фурна за около 15-20 мин. Отваряме леко и бучваме 1 картофче с виличка дали се е изпекло. Трябва да се изпече и при бучване да се отронва, не да хваща коричка.
Да ви сладко! Става много вкусно и се носи страхотен аромат.
За да е по-лесно опаковането, слагам фолиото в недълбока купичка, така че краищата му да излизат и пълня вътре със сместа. Загръщам и внимателно прехвърлям в тавичка. Така няма да има разпадане на картофчета.