Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Задушени картофи»Задушени картофки във фолио

Задушени картофки във фолио

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Задушени картофки във фолио
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Приготвянето на перфектните задушени картофки е лесно като детска игра"

Необходими Продукти

  • картофи - 400 г пресни
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • копър - половин връзка
  • масло - 2с.л
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите трябва да са пресни, когато ги купувате, изберете по-малки на размер картофчета, за да може да ги изпечете цели, ако имате по-големи, ги нарежете на едро. Не ги белете.

Сложете картофките в тенджерка с вода да ги покрие и сварете за 5 мин.

Вземете лист алуминиево фолио с формата на голям квадрат. Намажете го хубаво със зехтин.

В средата му сложете изцедените картофки, поръсете със сол и сложете между картофките маслото.

Счукайте 1 скилидка чесън и я разпределете върху картофите, поръсете със черен пипер и половината копър.

Загънете фолиото от всички страни, така че картофите да са напълно покрити, получава се като пакетче.

Сложете в тава и поставете в загрята фурна на 180 градуса за 20 мин.

Накрая на печеното извадете тавата, отворете внимателно фолиото и поръсете картофките с нарязан на ситно останалия чесън и копър

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна
Марияна
Станаха страхотни, но аз им добавих пресен чесън.
15.05.2017 08:21
Lillilys
Lillilys
Много хубава идея. Направих ги по рецептата, но си позволих да поръся и див лук (резанец, шивес, салатен лук - кой както го знае) - подправка, коята при мен е почти универсална и която се комбинира чудесно с картофите.
14.05.2016 19:47
Валентин Миранов
Валентин Миранов
Аз ги пека директно в тавата, но ще пробвам във фолио като теб, като гледам са станали много хубави и вкусни.
30.04.2016 12:34