Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински филенца в сос от зелен пипер

Свински филенца в сос от зелен пипер

Свински филенца в сос от зелен пипер
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Изискано, ароматно и много вкусно - аплодисментите са само за вас"

Необходими Продукти

  • свински филета - 7 - 8 бр.
  • масло - 1 бучка
  • сол
  • черен пипер
  • За соса
  • сметана - 250 мл за готвене
  • бяло вино - 1/4 ч.ч.
  • зелен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган разтопете маслото и изпържете свинските филета, които предварително сте овкусили със сол и черен пипер. Добавете виното и изчакайте да изври алкохолът.

Извадете и поставете върху кухненска хартия пържолите.

В касерола сложете сметаната и зърната пипер. Изчакайте да заври и изключете. Затворете с капак и изчакайте 30 мин, пипера да си пусне ароматите.

В същия тиган, в който пържихте месото, сложете предцедената сметана. Осолете и изчакайте да заври. Редуцирате до желаната от вас гъстота.

Тук имате два варианта:

1 - да върнете месото вътре в тигана за няколко минути.

2 - да подредите в чиния и залейте със соса.

Свинските филенца в сос от зелен пипер са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: