Талиатели с чушки, сушени домати и маслини

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
878
7k
3k
1k
1
28/06/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 328
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситни кубчета лука и го сотираме в растителната мазнина.

Прибавяме филетата аншоа и разбъркваме, докато се разпаднат.

Чушките, леко отцедени от собствения им сос, нарязваме на ленти, а чесъна - на ситно.

Прибавяме ги към лука и намаляваме температурата на готвене до умерена.

Деглазираме с бялото вино и след като се изпари алхохолът, добавяме нарязаните изсушени домати с част от зехтина, в който са мариновани (моите са домашни). Изсипваме доматите и нарязаните маслини.

Прибавяме лъжичка захар, за да неутрализира киселиността на доматите.

Оставяме сосс да къкри, докато се редуцира до желаната от нас гъстота.

Сваряваме пастата в подсолена кипяща вода. Отцеждаме я и я оставяме за сервиране.

На дъното на чинията поставяме от соса, а върху него - спирала от талиателите.

Аранжираме с резенчета маслини и сушени домати.

Поставяме върху тях малко от соса, лента червена пиперка и стрък пресен босилек.

Поднасяме топли с чаша вино и добра компания.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар