Начин на приготвяне
Маята се разтваря в леко затоплена вода заедно с щипка захар.
Брашното се пресява и се добавя солта, разбърква се и се прави кладенче, в което се сипва разтворената мая и се оставя да шупне.
След това се бърка до пълно смесване. Не се меси. Добавят се сушените домати и маслините, нарязани на ситно и по желание малко ситно нарязан розмарин. Отново се разбърква и се оставя да втасва.
След като тестото за франзелите е удвоило обема си, се изсипва на набрашнен плот и леко се разточва на квадрат приблизително с дебелина 1 см.
Нарязва се на ленти с ширина около 5 см, които се усукват и така приготвените багетки се слагат в тава, покрита с хартия за печене.
Пекат се багети от спелта с маслини и сушени домати за 15 мин на 220°С в предварително загрята фурна.
Вижте още за триковете в направата на чеснови багети, както и разберете коя е парижката франзела.
Коментари
Непременно ще приготвя.