Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Хляб с маслини и сушени домати

Хляб с маслини и сушени домати

ДЕБЕЛОТОДЕБЕЛОТО
Новак
143
Хляб с маслини и сушени домати
Снимка: ДЕБЕЛОТО
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Лесно е да приготвите ароматен хляб с маслини и сушени домати - трудното е да му устоите и да не го изядете целия на един път"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • сол - 1 ч.л.
  • суха мая - 7 г
  • топла вода - 110 мл
  • сушени домати - 50 г
  • маслини - 50 г без костилки
  • зехтин - 1 с.л. от този на доматите
  • брашно - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват брашното, солта, сухата мая и водата. Разбърква се, добавят се нарязаните маслини, сушените домати и 1 с.л. от зехтина от доматите.

Поставя се на плота и се замесва на тесто.

Слага се в купа, на дъното на която има брашно, поръсва отгоре с брашно и се покрива с фолио. Оставя се да втаса. После се размесва върху набрашнен плот и пак се оставя в купа, за да втаса.

След това се оформя хляб и се поставя във форма за кекс и отново се оставя да втаса.

Хлябът с маслини се пече в загрята на 180°C фурна с вентилатор за 35 минути.

Този италиански хляб се изважда и се оставя да се охлади, преди да се нареже.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: