Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с чушки, сушени домати и маслини

Талиатели с чушки, сушени домати и маслини

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Талиатели с чушки, сушени домати и маслини
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • талиатели - 400 г
  • печени чушки - 2 бр. червени пиперки
  • сушени домати - 100 г
  • домати - 300 г белени
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • лук - 1 бр., едър
  • чесън - 2 скилидки
  • маслини - 10 бр. Каламата
  • аншоа - 3 бр. в олио
  • бяло вино - 100 мл.
  • зехтин - 50 мл
  • босилек - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситни кубчета лука и го сотираме в растителната мазнина.

Прибавяме филетата аншоа и разбъркваме, докато се разпаднат.

Чушките, леко отцедени от собствения им сос, нарязваме на ленти, а чесъна - на ситно.

Прибавяме ги към лука и намаляваме температурата на готвене до умерена.

Деглазираме с бялото вино и след като се изпари алхохолът, добавяме нарязаните изсушени домати с част от зехтина, в който са мариновани (моите са домашни). Изсипваме доматите и нарязаните маслини.

Прибавяме лъжичка захар, за да неутрализира киселиността на доматите.

Оставяме сосс да къкри, докато се редуцира до желаната от нас гъстота.

Сваряваме пастата в подсолена кипяща вода. Отцеждаме я и я оставяме за сервиране.

На дъното на чинията поставяме от соса, а върху него - спирала от талиателите.

Аранжираме с резенчета маслини и сушени домати.

Поставяме върху тях малко от соса, лента червена пиперка и стрък пресен босилек.

Поднасяме топли с чаша вино и добра компания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: