Начин на приготвяне
Нарязваме на ситни кубчета лука и го сотираме в растителната мазнина.
Прибавяме филетата аншоа и разбъркваме, докато се разпаднат.
Чушките, леко отцедени от собствения им сос, нарязваме на ленти, а чесъна - на ситно.
Прибавяме ги към лука и намаляваме температурата на готвене до умерена.
Деглазираме с бялото вино и след като се изпари алхохолът, добавяме нарязаните изсушени домати с част от зехтина, в който са мариновани (моите са домашни). Изсипваме доматите и нарязаните маслини.
Прибавяме лъжичка захар, за да неутрализира киселиността на доматите.
Оставяме сосс да къкри, докато се редуцира до желаната от нас гъстота.
Сваряваме пастата в подсолена кипяща вода. Отцеждаме я и я оставяме за сервиране.
На дъното на чинията поставяме от соса, а върху него - спирала от талиателите.
Аранжираме с резенчета маслини и сушени домати.
Поставяме върху тях малко от соса, лента червена пиперка и стрък пресен босилек.
Поднасяме топли с чаша вино и добра компания.