Тирамису Чийзкейк с бишкоти, маскарпоне и кафе

ИскраИскра
Чирак
47
326
55
99
28/06/2018
"Всичко, което обичате, на едно място и съчетано по уникален начин - това е тайната на перфектния сладкиш "
Приготвяне30 мин.
Готвене5 мин.
Общо35 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 962
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • [за най - долния блат]
  • бишкоти - 18 бр. лейдифингърс, натрошени
  • масло - 3 с.л., разтопено
  • кафе - 3 с.л. силно
  • Чийзкейк слой
  • желатин - 1 с.л. прахообразен (по избор)
  • вода - ½ чаша вряла
  • крема сирене - 400 г, на стайна температура
  • захар - ½ ч.ч.
  • 1 ¾ ч.ч. сметана за разбиване
  • кафе - 1 с. л. силно
  • Слой с бишкоти
  • бишкоти - 12 - 14 лейдифингърс
  • кафе - 1 ч.ч. силно
  • Тирамису слой
  • маскарпоне - 230 г сирене, на стайна температура
  • ванилия - 1 с.л. екстракт
  • сметана - 1 ч.ч. за разбиване
  • захар - 2 с.л.
  • Шоколадов ганаш
  • шоколад - 200 г тъмен или млечен, натрошен
  • сметана - 1 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме натрошените бишкоти с кафето и маслото и разпределяме равномерно на дъното на форма.

Отделно заливаме с вряла вода желатина. Разбъркваме, докато се разтвори напълно, и оставяме малко да се охлади.

Смесваме крема сиренето, захарта и кафето с помощта на миксер. Отделно разбиваме сметаната и я прибавяме към сместа от крема сирене. Постепенно сипваме желатина, като разбъркваме постоянно. Разпределяме крема във формата и слагаме в хладилник за около час.

За тирамису слоя разбиваме сметаната със захарта. Прибавяме ванилията и Маскарпонето и разбъркваме, докато всичко се смеси добре.

Изваждаме формата от хладилника. Потапяме всяка бишкота в кафето и подреждаме върху слоя от крема сирене. Отгоре разпределяме сместа със сирене Маскарпоне.

Заглаждаме и слагаме в хладилника за 15-30 минути.

За ганаш слагаме натрошения шоколад в купа. Загряваме сметаната на средна температура, като внимаваме да не кипне. Изсипваме я върху шоколада и покриваме за 3-5 минути. Добавяме маслото и разбъркваме, докато се получи гладка смес.

Изваждаме кейка от хладилника и заливаме с ганаша.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар