Тази рецепта коментираха

Анонимен
marcheva14
marcheva14
За тази рецепта съм гласувала с 1 - ца., ако имаше нула щях да гласувам с 0. Това което е показано на снимката няма нищо общо с "Шантили", няма вариант сметаната да е само 200 г, а и смесването ѝ с крем ванилия опорочава този фантастичен крем "Шантили" Това е тортичка с бисквитки и с обикновен крем ванилия и нищо повече. Така да се озаглавяват гръмко дадени торти е даже смешно. Крем "Шантили" основно се ползва за пълнеж на френски еклери, пуснала съм такава рецепта, но и да не бъда многословна ей така ще напиша как точно се прави този крем:
ШАНТИЛИ
250 г сметана висок %
2 с.л пудра захар
1/2 ч.л екстракт ванилия
Като сметаната се разбива на висока скорост , докато се сгъсти, добавя се пудрата захар и се продължава с разбиването до пълното ѝ сгъстяване. Трябва да се внимава да не се прекали с разбиването, за да не се втечни отново. От това количество излиза около 500 мл разкошен крем "Шантили"
12.04.2017 21:45
2
1
Покажи всички подкоментари