Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с крем Шантили

Торта с крем Шантили

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Торта с крем Шантили
Снимка: Таня Левенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Чували сте за крем Шантили, а сега е и време да опитате тази торта с крем Шантили, за да разберете какъв вкус има щастието"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 150 г
  • брашно - 110 г
  • какао - 30 г
  • бакпулвер - 8гр
  • крем шантили
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 160 г
  • брашно - 140 г
  • какао - 1 с.л
  • прясно мляко - 1 л
  • лимонова кора - малка лента
  • за сиропа
  • кафе - 100 мл сварено
  • вода - 50 мл
  • захар - 2 с.л.
  • сладкарска сметана - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата - разбиваме с миксер яйцата и захарта до побеляване. Смесваме пресяти брашното и какаото и ги добавяме към сместа внимателно. Накрая добавяме бакпулвера.

Във форма за торта 24 см, застлана с хартия за печене, изсипваме сместа и поставяме в загрята до 170 градуса фурна. Печем 40 минути или до суха клечка в средата. Охлаждаме напълно блата и го разрязваме на две части.

За крема - разбиваме яйцата със захарта, брашното и около 200 мл от млякото. Към кипящото мляко с обелката с лимон изсипваме бавно яйчената смес, като бъркаме непрекъснато. Щом кремът се сгъсти го махаме от котлона, изваждаме обелката лимон и делим крема на две равни части.

В едната част добавяме какаото и разбъркваме хубаво. Покриваме кремовете със свежо фолио и ги оставяме да изстинат.

След това разбиваме сметаната до твърди връхчета. Разпределяме я поравно към двата крема и ги разбъркваме до еднородност.

В подходящ поднос поставяме един блат. Сиропираме го леко с четка, потопена в кафето.

Поставяме част от белия крем, след това другия блат, сироп и част от кафявия крем.

Измазваме тортата навсякъде с кафявия крем и правим украса, като редуваме двата крема с шприц.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
52
40
30
20
12
Дай твоята оценка:

Коментари

Gabriela Angelova
Gabriela Angelova
Явно не сте чували за Крем Шантии! това в абсолютно никакъв случай не е крем Шантии!!!!!!!!!
24.05.2019 08:45
Таня Левенова
Таня Левенова
Радвам се-тортата наистина е вкусна!Тя ми е в тефтера-любими торти..
03.04.2018 15:13
1
Цветелина Стойкова
Цветелина Стойкова
Стана много вкусна торта. За първи път я пробвах и смятам често да я правя!
03.04.2018 15:12
1