Начин на приготвяне
За блата - разбиваме с миксер яйцата и захарта до побеляване. Смесваме пресяти брашното и какаото и ги добавяме към сместа внимателно. Накрая добавяме бакпулвера.
Във форма за торта 24 см, застлана с хартия за печене, изсипваме сместа и поставяме в загрята до 170 градуса фурна. Печем 40 минути или до суха клечка в средата. Охлаждаме напълно блата и го разрязваме на две части.
За крема - разбиваме яйцата със захарта, брашното и около 200 мл от млякото. Към кипящото мляко с обелката с лимон изсипваме бавно яйчената смес, като бъркаме непрекъснато. Щом кремът се сгъсти го махаме от котлона, изваждаме обелката лимон и делим крема на две равни части.
В едната част добавяме какаото и разбъркваме хубаво. Покриваме кремовете със свежо фолио и ги оставяме да изстинат.
След това разбиваме сметаната до твърди връхчета. Разпределяме я поравно към двата крема и ги разбъркваме до еднородност.
В подходящ поднос поставяме един блат. Сиропираме го леко с четка, потопена в кафето.
Поставяме част от белия крем, след това другия блат, сироп и част от кафявия крем.
Измазваме тортата навсякъде с кафявия крем и правим украса, като редуваме двата крема с шприц.
Коментари