Начин на приготвяне
Приготвяме си крема ванилия. Разбиване жълтъците, брашното, захарта хубаво с миксер, след това добавяме млякото и ванилията и варим до сгъстяване. Аз така го правя, за да не ми се получава на бучкибрашното.
Разбиваме си в купа сметаната на сняг. Изчакваме да изстине крема Ванилия и внимателно смесваме с вече разбитата сметана.
В тава с падащо дъно топим бисквитите в прясно мляко и нареждаме - бели, крем, кафяви и така до края.
Оставяме малко крем за украса. Оставяме тавичката в хладилника да се стегне за около 2, 3 часа тортата изваждаме обръщаме върху поднос.
Добавяме отгоре крема и хубаво разнасяме, настъргах и малко шоколад, уникално се получи. Аз нямах време да я изчакам и затова малко се разпадна.
Коментари
ШАНТИЛИ
250 г сметана висок %
2 с.л пудра захар
1/2 ч.л екстракт ванилия
Като сметаната се разбива на висока скорост , докато се сгъсти, добавя се пудрата захар и се продължава с разбиването до пълното ѝ сгъстяване. Трябва да се внимава да не се прекали с разбиването, за да не се втечни отново. От това количество излиза около 500 мл разкошен крем "Шантили"