Начин на приготвяне
Започнете с крема. В метален съд с незалепващо покритие поставете жълтъците и захарта, разбъркайте. Добавете студеното мляко, нишестето и ваниловата захар, разбъркайте до еднородна смес.
Поставете съда на бавен огън и варите до сгъстяване при непрекъснато бъркане. Завийте съда със стреч фолио и оставете крема да се охлади напълно.
Разбийте сметаната на пухкав крем, на части добавяйте от сварения студен крем и бъркайте непрекъснато с миксера, до получаване на пухкав крем.
За сиропа поставете захарта в метален съд, поставете съда на котлона и при непрекъснато бъркане направете карамел с желания от вас цвят (не прегаряйте захарта, защото сиропът ще горчи). Налейте внимателно водата към карамела и варите до пълното му разтопяване, оставете да се охлади.
Изрежете квадратните блатове на кръгли с диаметър 20 см, с помощта на дъното на скочаващ се ринг, запазете изрезките и започнете сглобяването на тортата.
В подходящ поднос поставете първата кора и леко намажете с карамеления сироп. С помощта на шприц направете шоколадова тънка паяжина с размекнат течен шоколад, отгоре намажете с част от крема. Така процедирате и с останалите две кори, като ги редите една върху друга. Поставете стената на скопчаващия ринг около тортата и закопчейте.
На бавен огън разтопете маслото и начупения на кубчета шоколад при непрекъснато бъркане, до гладка течна маса, оставете да се поохлади и залейте тортата отгоре и разпределете глазурата равномерно. Поставете в хладилник за да се втвърди глазурата за няколко часа.
Извадете ринга от тортата и намажете на тънко с крема от всички страни. Залепете начупените и потопени в карамеления сироп за кратко изрезки от блатовете и ги залепете отстрани на тортата, едно до друго. Отгоре върху крема направете кръгове с течен шоколад и с помощта на нож оформете паяжина.