Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка Супа»Агнешка асма дроб чорба

Агнешка асма дроб чорба

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7k7
Агнешка асма дроб чорба
Снимка: Зори
1 / 4
08/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Ароматна асма дроб чорба, рецептата за която взехме от старите тефтери"

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - 500 г (сърце, бял и черен дроб)
  • кромид лук - 1 средна глава
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • лозови листа - 150 г, стерилизирани
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - 1/2 връзка
  • девесил - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена вряща вода се сваряват предварително измитите и нарязани на средни парчета агнешки дреболии за около 1 час.

Бульонът се прецежда и в него се слагат последователно ситно нарязаните лук, морков, чушка. След 15 минути се добавят вече наситнените агнешки дреболии и след около още 10 минути - и нарязаните на ситно стерилизирани лозови листа и измития и изцеден ориз.

Оставя се да поври още десетина минути и чорбата се дърпа от огъня.

В друг съд се загрява олиото и се запържва брашното, след него - и червеният пипер.

Запръжката се разрежда с бульон от чорбата и постепенно се връща в тенджерата към агнешката чорба.

Агнешката дроб чорба се връща на котлона и се оставя да заври още десетина минути, след което се дърпа и оставя захлупена за 10 минути да отдъхне.

След това се поръсва със ситно нарязан девисил и магданоз, подправя се със сол и черен пипер на вкус.

Поднася се гореща.

Агнешката асма дроб чорба е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Рецептата наистина е много стара, от рецептурника на прабаба ми, с единствената разлика, че чорбата се е приготвяла по Гергьовден и са се използвали свежи млади и крехки лозови листа. Сега обаче агнешко има целогодишно и можем да се насладим по всяко време на тази страхотна чорба.
19.09.2018 10:21
5