Начин на приготвяне
Изчистваме, измиваме и сваряваме агнешките дреболии в тенджера под налягане за около 25-30 минути. Оставяме тенджерата да поизстине.
Изчистваме и измиваме лука, картофите и морковите. Нарязваме лука на ситно, картофите на малки кубчета, а морковите - на колелца.
Изкарваме дреболиите в чиния, а бульонът се прецежда, преди да се сложи да се готви с него.
В друга тенджера слагаме ситно нарязания лук, малко олио, мащерката и малко бульон от дреболиите и оставяме да се задуши.
Добавяме картофите, морковите и останалия агнешки бульон от дреболии към лука в тенджерата, разбъркваме добре и след като заври, оставяме на тих огън.
През това време нарязваме дреболиите на ситно и ги добавяме към чорбата. Докато всичко това се вари, си изчистваме и измиваме ориза в поне 7-8 води. Сипваме го в тенджерата и оставяме още 20 минути на слаб огън, без да бъркаме.
Накрая добавяме солта и млякото и леко разбъркваме. След като поври още 2-3 минути, изключваме котлона и оставяме чорбата там, докато спре да ври.
Поднасяме нашата Агнешка дроб чорба с прясно мляко със стръкче магданоз в чинията.