Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка дроб чорба с прясно мляко

Агнешка дроб чорба с прясно мляко

Sunny PetkovaSunny Petkova
Новак
2610723
Агнешка дроб чорба с прясно мляко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 1 комплект (около кг)
  • лук - 2 глави
  • мащерка суха - 1 - 2 ч.л.
  • картофи - 3 - 4 по - големи
  • моркови - 2 по - големи
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • магданоз - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме, измиваме и сваряваме агнешките дреболии в тенджера под налягане за около 25-30 минути. Оставяме тенджерата да поизстине.

Изчистваме и измиваме лука, картофите и морковите. Нарязваме лука на ситно, картофите на малки кубчета, а морковите - на колелца.

Изкарваме дреболиите в чиния, а бульонът се прецежда, преди да се сложи да се готви с него.

В друга тенджера слагаме ситно нарязания лук, малко олио, мащерката и малко бульон от дреболиите и оставяме да се задуши.

Добавяме картофите, морковите и останалия агнешки бульон от дреболии към лука в тенджерата, разбъркваме добре и след като заври, оставяме на тих огън.

През това време нарязваме дреболиите на ситно и ги добавяме към чорбата. Докато всичко това се вари, си изчистваме и измиваме ориза в поне 7-8 води. Сипваме го в тенджерата и оставяме още 20 минути на слаб огън, без да бъркаме.

Накрая добавяме солта и млякото и леко разбъркваме. След като поври още 2-3 минути, изключваме котлона и оставяме чорбата там, докато спре да ври.

Поднасяме нашата Агнешка дроб чорба с прясно мляко със стръкче магданоз в чинията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: