Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка дроб-чорба със застройка

Агнешка дроб-чорба със застройка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6
"А на село ако знаете каква агнешка дроб-чорба правят - пръстите ще си оближете"

Необходими Продукти

  • агнешки дроб - 500 г (бял и черен)
  • масло - 50 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • ориз - 2 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • целина - ¼ глава
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • джоджен
  • магданоз
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкият дроб се измива добре със студена вода. Слага се да ври в подсолена вода.

Добавят се нарязаните лук, морков и целина. Когато дробът е сварен, се изважда, а бульонът се прецежда.

Дробът се нарязва на парченца и се връща в бульона. Оставя се да заври и се добавя оризът.

Лукът се нарязва и задушава в маслото, заедно с брашното и червения пипер.

Запръжката се добавя към агнешката супа.

Когато е напълно готова, се застройва с яйцето, разбито в млякото и се поръсва с магданоз, джоджен и черен пипер.

Агнешката дроб-чорба със застройка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка: