Бисквитена торта с локум и орехи

22/03/2013
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"Толкова вкусна и толкова лесна за приготвяне, че нямате извинение да не я опитате още днес "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо22 536
  • Преглеждания за месеца728
  • Преглеждания за седмицата172
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • бисквити - 2 големи пакета обикновени
  • локум - 1 и 1/2 кутия, ситно нарязан
  • масло - 1 пакет краве
  • захар - 1 ч.ч. пудра
  • прясно мляко - 1 ч.ч. топло
  • орехи - 1 ч.ч. нарязани + за украса цели
  • ром - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите на дребни парченца.

Загрейте в тенджерка маслото със захарта при непрекъснато бъркане.

Добавете локума и бъркайте, докато започне да се разтопява, като доливайте и на порцийки и млякото.

Бъркайте продължително, докато почти целия локум се разтопи.

Най-накрая добавете рома (повечко при желание) и нарязаните орехи, разбъркайте и снемете от котлона.

Сипете натрошените бисквити в подмаслена неголяма тавичка. Залейте с горещата смес и изчакайте да попият.

След това загладете тортата и направете украса от половинки орехови ядки. Поднесете тортата охладен, нарязана на парчета.подобни рецепти тук

5 7
4 7
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Надя
Надя
28.09.2013 09:23
Ще се получи ли рецептата с чаени бисквити,а не обикновени?
0
0
didi
didi
24.03.2013 18:31
По принцип стандартната разфасовка на кравето масло е 125гр
0
0
Ани
Ани
23.03.2013 20:51
Пакета масло от колко грама е? 125г. или 250?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв