Татарски кюфтета на скара

от ЕлиНовак
23/03/2010
"Странна работа, още не сме замесили каймата и вече нямаме търпение да опитаме от тези ароматни и леко пикантни татарски кюфтета на скара "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8-10 бр.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо37 621
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,7 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Омесваме много хубаво двата вида кайми с подправките, настъргания лук, кашкавала, нарязаните на ситно чушки и виното.

Оформяме кюфтетата и ги оставяме 1 час в хладилника.

Печем ги върху намазнена със сланина скара и от време на време поръсваме с газираната вода.

подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Рудолф Ван Веен
Рудолф Ван Веен
29.09.2014 18:00
съставките на каймата/люта чушка и червен пипер + всичко останало/ и най-вече разбъркването на кашкавала с каймата прилича на 100% на лесковашките ущипци, а това е сръбска скара. ще си сложа кашкавала както си му е реда - по средата.
1
1
pavlina
pavlina
18.11.2011 11:04
рецептата е хубава,но не съм съгласна с кимиона защото ще има вкус на кебапче.това е лично мнение.
4
0
спец
спец
17.11.2011 19:33
Каймата се приготвя от свинско месо, добавят се сол, черен пипер, кимион, лук, магданоз - в количества съобразно вкуса ви. Оформят се топки кайма големи, колкото среден домат. Разплесквате ги в разцепена найлонова торбичка, да станат около 1 см дебели(четен брой). Правите пълнеж от ситно нарязан на кубчета кашкавал, (късчета топено сирене), сурова зелена чушка(лютива), като тънко поръсвате едната част на кюфтето. Другата част от кюфтето я залепвате отгоре, оформяйки го, като цяло. Работете през найлоновите торбички с малко вода за да не ви залепва каймата.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти