петък, 12 февруари

Татарски кюфтета на скара

От ЕлиНовак 23/03/2010
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции8-10 бр.
Изпрати Татарски кюфтета на скара
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо30 408
  • Преглеждания за месеца219
  • Преглеждания за седмицата59
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 400 гр.
  • свинска кайма - 600 гр.
  • лук - 2 глави
  • люти чушки - 1 - 2 бр.
  • кашкавал - 200 гр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • сода за хляб
  • червено вино - 1 к. ч.
  • сол
  • газирана вода
Сготви+2 точки
Бъди първият, който ще ползва новата опция тук.

Приготвяне на Татарски кюфтета на скара

Омесваме много хубаво двата вида кайми с подправките, настъргания лук, кашкавала, нарязаните на ситно чушки и виното.

Оформяме кюфтетата и ги оставяме 1 час в хладилника.

Печем ги върху намазнена със сланина скара и от време на време поръсваме с газираната вода.

[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
4.7 от 7 Гласа

Отзиви (3)

Най-новитеНай-добритеНай-лошите
1
0
Отговор
Рудолф Ван Веен

2014-09-29, Оценка 5.0 от 5 за Татарски кюфтета на скара

съставките на каймата/люта чушка и червен пипер + всичко останало/ и най-вече разбъркването на кашкавала с каймата прилича на 100% на лесковашките ущипци, а това е сръбска скара. ще си сложа кашкавала както си му е реда - по средата.
1
0
Отговор
pavlina

2011-11-18, Оценка 4.0 от 5 за Татарски кюфтета на скара

рецептата е хубава,но не съм съгласна с кимиона защото ще има вкус на кебапче.това е лично мнение.
0
0
Отговор
спец

2011-11-17, Оценка 4.0 от 5 за Татарски кюфтета на скара

Каймата се приготвя от свинско месо, добавят се сол, черен пипер, кимион, лук, магданоз - в количества съобразно вкуса ви. Оформят се топки кайма големи, колкото среден домат. Разплесквате ги в разцепена найлонова торбичка, да станат около 1 см дебели(четен брой). Правите пълнеж от ситно нарязан на кубчета кашкавал, (късчета топено сирене), сурова зелена чушка(лютива), като тънко поръсвате едната част на кюфтето. Другата част от кюфтето я залепвате отгоре, оформяйки го, като цяло. Работете през найлоновите торбички с малко вода за да не ви залепва каймата.

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Домашна и лесна рецепта за Татарски кюфтета на скара. Доволен ли си от това, което намери? Разгледай останалите специалитети за Татарски кюфтета на скара. Изпитани рецепти от българската и чуждестранна кухня. Съвети как се приготвя Татарски кюфтета на скара в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с безброй рецепти, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.