Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Татарски кюфтета на сач

Татарски кюфтета на сач

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Татарски кюфтета на сач1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6 бр.

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • лук - глави
  • люти чушки - 2 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • кимион
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва много добре с подправките, прибавят се настърганият лук и нарязаните на ситно лютиви чушлета.

Сипва се виното и се оформят 6 кюфтета. Във всяко кюфте се слага в средата по 2-3 парченца кашкавал и наново се оформят кюфтета, така че кашкавалът да остане вътре.

Сачът се загрява предварително и се намазва с олио или парче сланина. Върху загретия сач се пекат кюфтета от двете страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: