Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Панирани татарски кюфтета

Панирани татарски кюфтета

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Панирани татарски кюфтета
Снимка: Наталия Петрова
1 / 2
07/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Специално за онези, които обичат кюфтетата - уникално вкусни татарски кюфтета с панировка, които ще ви изпият цялата бира"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг смес
  • яйца - 2 бр.
  • хляб - 2 филии стар
  • чушки - 2 бр. червени
  • кисели краставички - 7 - 8 бр.
  • лук - 1 голяма глава
  • кашкавал - 100 г
  • магданоз
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
  • За панировката
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • царевично брашно
  • галета
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките, киселите краставички, лукът и магданозът се нарязват на ситно, хлябът се намокря, изстисква се излишната вода и се натрошава, всичко това се смесва в голяма купа. Прибавяме и каймата, яйцата, подправки и сол на вкус, прибавяме и кашкавала (настърган), всичко омесваме хубаво с ръце.

Панировката:Чукваме и разбъркваме хубаво яйцата за панировката с малко сол и черен пипер, в една чиния сипваме 2-3 с.л. галета, а в друга чиния сипваме 2-3 с.л. царевично брашно.

Загряваме олиото и с влажни ръце вземаме от готовата кайма и оформяме големи кюфтета, потапяме ги от двете страни първо в яйцата, след това в царевичното нишесте и последно е галетата, след това внимателно пускаме в олиото.

Така правим и с останалата кайма, като щом се изпържат от едната страна кюфтетата ги обръщаме да се изпържат и от другата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Заинтригува ме твоето предложение,досега не съм опитвала така приготвени кюфтета
07.05.2016 19:13
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Много вкусни кюфтенца!
07.05.2016 16:48