Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Татарски кюфтета на скара

Татарски кюфтета на скара

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Татарски кюфтета на скара2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8-10 бр.
"Странна работа, още не сме замесили каймата и вече нямаме търпение да опитаме от тези ароматни и леко пикантни татарски кюфтета на скара"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 400 гр.
  • свинска кайма - 600 гр.
  • лук - 2 глави
  • люти чушки - 1 - 2 бр.
  • кашкавал - 200 гр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • сода за хляб
  • червено вино - 1 к. ч.
  • сол
  • газирана вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме много хубаво двата вида кайми с подправките, настъргания лук, кашкавала, нарязаните на ситно чушки и виното.

Оформяме кюфтетата и ги оставяме 1 час в хладилника.

Печем ги върху намазнена със сланина скара и от време на време поръсваме с газираната вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
58
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Рудолф Ван Веен
Рудолф Ван Веен
съставките на каймата/люта чушка и червен пипер + всичко останало/ и най-вече разбъркването на кашкавала с каймата прилича на 100% на лесковашките ущипци, а това е сръбска скара. ще си сложа кашкавала както си му е реда - по средата.
29.09.2014 18:00
7
1
pavlina
pavlina
рецептата е хубава,но не съм съгласна с кимиона защото ще има вкус на кебапче.това е лично мнение.
18.11.2011 11:04
7
спец
спец
Каймата се приготвя от свинско месо, добавят се сол, черен пипер, кимион, лук, магданоз - в количества съобразно вкуса ви. Оформят се топки кайма големи, колкото среден домат. Разплесквате ги в разцепена найлонова торбичка, да станат около 1 см дебели(четен брой). Правите пълнеж от ситно нарязан на кубчета кашкавал, (късчета топено сирене), сурова зелена чушка(лютива), като тънко поръсвате едната част на кюфтето. Другата част от кюфтето я залепвате отгоре, оформяйки го, като цяло. Работете през найлоновите торбички с малко вода за да не ви залепва каймата.
17.11.2011 19:33
6