Начин на приготвяне
Пуешките бутчета се почиства и измиват много добре.
Премахва се кожата и се обезкостявят, като се внимава да се премахнат всички дребни костици.
Месото се смила с месомелачка на кайма.
Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.
Козият кашкавал се настъргва на едро ренде.
Подправката Балканска ръсеница се слага в малка купичка, залива се с олиото и се оставя да престои 10 мин.
В купа, в която ще се бърка сместа, се слага каймата, след което се прибавя нарязаният лук, червеният пипер и олиото, в което е престояла подправката Балканско ръсеница и се разбърква много добре.
Най-накрая се прибавя настърганият кашкавал и сместа се омесва добре.
Пуешката кайма се оставя да престои 24 ч. в хладилник.
Оформят се средни пуешки кюфтета.
Кюфтетата се пекат в загрят чугунен грил-тиган.
Пуешки балкански татарски кюфтета сервираме със сочна салата.