Спагети Болонезе

15/05/2013
"Вкусни спагети Болонезе по безотказна оригинална рецепта!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
34 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо225 061
  • Преглеждания за месеца15132
  • Преглеждания за седмицата670
  • Коментирана19 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5
  • Сготвена34

Необходими Съставки

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Спагетите се варят в подсолена вода, когато са готови, се отцеждат.

В тенджерка се запържва лукът до златисто, после се добавя каймата и се натрошава.

Добавят се подправките и се бърка.

После доматите се обелват и се настъргват при каймата. Бърка се и се вари, докато не се сгъсти.

Сосът се излива при спагетите и се разбърква.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 23
4 10
3 5
2 9
1 4
Дай твоята оценка:

Коментари (19)

dinitor
dinitor
13.11.2016 21:45
Сигурно ще е вкусно,но липсват още 2 важни съставки-кервиз и червено вино за соса.Също така домашно приготвен бульон/fondo bruno/ ,които участвува в рецептата.Но.....да не издребняваме.Помня едно време как си гарнирах спагетите с.......кетчъп,нещо,което ако го поднесеш на италианец,със сигурност ще бъдеш жестоко нагрубен.Така че,добре си е и така.Наздраве...
3
3
Теодора Мещерова
Отначало, когато започнах да готвя италианска кухня, знаех, че лукът и морковът се режат на ситно, но после разбрах, че се стържат. Пробвах и самият сос става по плътен, както за лазаня, така и за спагети
5
0
Hristo Tomov
Hristo Tomov
23.08.2016 03:47
Не са ли малко 250 гр.кайма за пакет (500 гр.)спагети?Когато приготвям соса с лука запържва и един ситно нарязан морков.След смесване на соса и спагетите поръсвам с настърган кашкавал и запичам!Зеленината на снимката ми наподоби грах (не съм пробвал,но може да опитам с една шепа)!
3
3

Виж всички коментари или напиши такъв