Баварски сос

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Баварски сос1 / 2
18/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 2 - 3 глави кромид, по - едри
  • масло - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 3 щипки
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 600 мл
  • сол
  • шарен пипер
  • сметана - разбита готварска или заквасена за гарниране
  • лук - 1 - 2 стръка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на полумесеци. загрейте маслото и олиото и запържете лука, докато започне да се карамелизира. Добавете 2-3 щипки захар и разбърквайте за още 2-3 минути.

Добавете брашното, разбъркайте да се запържи и то. Постепенно, при непрекъснато разбъркване долейте прясното мляко. Бъркайте, докато сосът се сгъсти и овкусете с подправки.

Сосът се разбърква със заквасена или течна готварска сметана. Поръсва се накълцан зелен или див лук, а по желание може и с магданоз.

Поднесете соса към меса и наденици, зеленчукови ястия. Обикновено се гарнира с хлебни крокети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
44
30
20
10
Дай твоята оценка: