Начин на приготвяне
Нарежете месото на шницели. Начукайте ги леко и ги овкусете със сол и черен пипер.
Оваляйте ги в брашно и след това в грис. Оставете да отлежата така и след това ги потапяйте в разбити яйца и галета и ги пускайте да се изпържат в сгорещена мазнина.
Изпържените баварски телешки шницели се поднасят с малка бучка масло върху всеки и се гарнират с картофена салата, пържени картофи или др. гарнитура по избор.
Традиционни телешки шницели от немската кухня!
Коментари
„Оваляйте ги в брашно и след това в грис“ – как ще се залепи той (гриса) по тях ?!? В брашно смесено със грис да, но едно след друго без да са потопени преди това в разбити яйца...? - не става!!!
По принцип шницели се панирват, едно след друго, с брашно, яйце и галета. Но ако искате панадата да стане по-хрупкава използвайте царвично брашно вместо нормално, а галетата може да смесите с грис, натрошен корнфлекс или овесени ядки. Може и само с тях без галета. Маслото не се слага отгоре ѝм, защото омекват. За да се ѝм предадете маслен вкус, към края на пърженето намалете мааалко температурата на котлона и прибавете масло към олиото и пържете докато станат златисто-кафевички. Докъто подреждате масата ги сложете на кухненска хартия да „починат“. Към шницел подхожда всякакъв вид сос, гарнитура и салата - на всеки по вкуса му!
Добър апетит!