Начин на приготвяне
Разтваряме маята с 250 г от затопленото мляко и 50 г захар. Пресяваме брашното и правим кладенче, в което изсипваме млякото с маята и захарта.
Замесваме меко тесто и го оставяме на топло за 30 минути да втаса.
Отново премесваме, като добавяме 50 г разтопено масло, яйцата и щипка сол. Отново оставяме тестото за 30 минути за да втаса.
Оформяме готовото тесто като цилиндър, който разрязваме на 12-14 парчета.
Разбиваме остатъка от захарта с разтопеното масло, добавяме останалото мляко и изсипваме в дълбока тавичка. Нареждаме парчетата тесто вътре и печем на слаб огън 30-35 минути, докато се получи хрупкава, златиста коричка.