Начин на приготвяне
Вземете две по дълбоки глинени гювечета и ги намажете с олио. Кашкавала настържете на ренде, кренвирша, пушеното сирене и киселите краставички нарежете на колелца. Лука нарежете на полумесеци, бялото сирене натрошете, а червените чушки нарежете на лентички.
Сложете на дъното на гювечетата по 1 с.л. от доматите, разпределете по равно бялото сирене, върху него от бекона, покрийте с колелца пушено сирене и краставички.
Над тях сложете лук, от чушките, поръсете с кашкавал. Най-отгоре завършете с кренвирши, полейте с домати и поръсете с подправките. Захлупете ги с капачета.
Сложете така приготвените гювечета във фурна загрейте на 180 градуса и задушавайте 40 минути. Накрая махнете капачетата внимателно, чукнете във всяко по едно яйце и допечете още 10 минути до готовност на яйцата.