Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Охлюви с чесън и масло

Охлюви с чесън и масло

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497584k
Охлюви с чесън и масло1 / 4
20/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Нетрадиционен за нашата кухня, но страхотен специалитет от френската кухня - подлучени охлюви с масло"

Необходими Продукти

  • охлюви - 20 бр. едри
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • мащерка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • подлучено масло
  • масло - 60 г,
  • чесън - 1/2 скилидка
  • магданоз - 1 с.л. нарязан
  • лук - 1 глава
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипваме голяма тенджера с подсолена вода и изсипваме вътре добре изплакнатите охлюви. Варим в продължение на 20 минути, след което с решетъчна лъжица изваждаме сварените охлюви. С помощта на шиш или дълга игла изваждаме месестата част на охлювите.

Нарязваме лука и моркова на ситно, заливаме с 800 мл вода и кипваме. Подправяме със сол, пресован чесън, дафинов лист и мащерка и добавяме изчистените охлюви. Оставяме да ври 15 минути на тих огън.

В отделен съд варим 10 минути и празните охлювени черупки. Докато охлювите и черупките се варят разбиваме маслото на пяна. Прибавяме пресованата 1/2 скилидка чесън и ситно нарязаните лук и магданоз, посоляваме и разбъркваме добре.

Поставяме по малко от подлученото масло на дъното на черупките, отгоре поставяме месо от охлюв и покриваме отново с масло. Подреждаме напълнените охлюви в тавичка, доливаме малко вода и запичаме в сгорещена фурна, само колкото да се разтопи маслото. Поднасяме направо в тавичката от печенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елвина
Елвина
Как ще сложите това във веганска кухня??????
12.11.2014 02:03
2
Stanislav
Stanislav
уникално мезе за бяло винце :)
20.09.2013 18:02
3
1