Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Артишок с чесън и масло

Артишок с чесън и масло

Татьяна БаловаТатьяна Балова
Новак
110347628
Артишок с чесън и масло1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • артишок - 2 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе артишоците - измийте ги, отрежете твърдите външни листа и дръжките. Сложете тънки парченца масло и чесън в пазвите между листата като в джобчета.

Налейте в тенджера малко вода така, че да покрива дъното. Когато водата заври, сложете решетката за готвене на пара и в нея - артишоците с корена надолу.

Захлупете тенджерата и варете около 20 минути, докато артишоците омекнат. Сервирайте топли, но не горещи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: