Начин на приготвяне
Пресейте брашното в купа и в средата направете кладенче, в което сложете киселото мляко, бакпулвера, захарта и солта. Разбъркайте и малко по малко добавяйте брашно в кладенчето до цялостното му поемане.
Омесете гладко тесто и го разделете на 8 топки. Оставете ги да починат 5 минути.
Всяка топка тесто разточете на кръгла тънка кора и ги подредете една върху друга, поставяйки лист хартия за печене между тях, за да не залепват една за друга.
Загрейте тиган на умерен/силен огън (от 9 степени на 7-8-ма). По желание го намазнете с олио и печете всяка пърленка по приблизително минута от всяка страна.
Готовите изваждайте в чиния и мажете обилно с масло и натривайте с разрязаните скилидки чесън.
Когато почти привършите с печенето може и да нарежете чесънчетата върху готовите пърленки.
Поднесете и консумирайте задължително топли, защото когато изстинат, пърленките с масло и чесън стават по- жилави.
Ароматни, вкусни и много бързи!
Добър апетит!
Ако рецептата ти харесва, опитай и тези чеснови пърленки или нашите пърленки на фурна.