Начин на приготвяне
Смесете сухите съставки (брашно, мая, захар, сол). Разбъркайте и оформете кладенче.
Затоплете леко водата и прясното мляко. Прибавете ги към сухите съставки заедно със зехтина.
Замесете меко тесто. Ако е необходимо добавете още малко брашно за доомесване.
Намажете тестото с олио. Поставете го в съд и го покрийте с фолио за свежо съхранение до удвояване на обема си.
Разтопете маслото и го смесете със ситно нарязания чесън.
Втасалото тесто разделете на 8 части. От всяка оформете фитил и го завържете на възел, за да се получи хлебче. Може да оформите и топки, които леко притиснете.
Намажете хлебчетата с чесновото масло и ги оставете отново да втасат. Може и във фурната на 30-40 градуса.
Сложете да се пекат в загряна фурна на 200 градуса за около 25 минути.
Хлебчетата с Масло и Чесън са готови.