Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Хлебчета с Масло и Чесън

Хлебчета с Масло и Чесън

Хлебчета с Масло и Чесън
Снимка: Росица Петрова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Заменете обикновения хляб с ароматни хлебчета с масло и чесън, доволни ще останете"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мая - 1 пакет суха (7 г)
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 1/2 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • вода - 200 мл
  • за намазване
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете сухите съставки (брашно, мая, захар, сол). Разбъркайте и оформете кладенче.

Затоплете леко водата и прясното мляко. Прибавете ги към сухите съставки заедно със зехтина.

Замесете меко тесто. Ако е необходимо добавете още малко брашно за доомесване.

Намажете тестото с олио. Поставете го в съд и го покрийте с фолио за свежо съхранение до удвояване на обема си.

Разтопете маслото и го смесете със ситно нарязания чесън.

Втасалото тесто разделете на 8 части. От всяка оформете фитил и го завържете на възел, за да се получи хлебче. Може да оформите и топки, които леко притиснете.

Намажете хлебчетата с чесновото масло и ги оставете отново да втасат. Може и във фурната на 30-40 градуса.

Сложете да се пекат в загряна фурна на 200 градуса за около 25 минути.

Хлебчетата с Масло и Чесън са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: