Телешки бифтек Сара

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Телешки бифтек Сара1 / 2
15/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • телешко месо - 700 г бонфиле
  • домати - 5 бр.
  • яйца - 7 бр.
  • шунка - 250 г
  • хляб - 5 бр. филии
  • гъби - 250 г бланширани
  • брашно - 80 г
  • бульон - 200 мл
  • бяло вино - 50 мл
  • масло - 30 г
  • олио - 150 мл
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - млян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете филето от ципите и го нарежете на 5 филии с дебелина около 4-5 см. Овкусете го със сол и черен пипер и ги начукайте докато ги изтъните до около 3 см.

Оваляйте в брашно и изпържете телешкото месо в силно загрятото масло. Извадете месото и го приберете на топло, а в същата мазнина запържете до златисто цялото останало брашно. Разбъркайте и разредете със сгорещения бульон и бялото вино. Върнете обратно месото и задушавайте около 30 минути на тих огън под похлупак.

Докато месото се задушава, разбийте 2 яйца и панирайте филиите хляб, на които предварително сте отстранили корите. Отрежете капачетата на доматите и ги издълбайте с лъжичка. Посолете ги и ги обърнете наобратно, за да се отцеди максимално количество сок.

Запържете ситно нарязаните гъби, шунка и магданоз и с получената смес напълнете доматите до половината. Върху всеки домат чукнете по едно яйце и запечете в загрята на 180 градуса фурна до готовност на яйцето.

Пригответе порции от пълнени печени домати, панирана филийка, телешки бифтек и ароматен сос и поднесете, докато са още топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
44
30
20
10
Дай твоята оценка: