Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени кюфтета»Вегетариански бифтек с яйце

Вегетариански бифтек с яйце

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Вегетариански бифтек с яйце1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 бр.
  • грах - 1/2 буркан
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • ориз - 60 гр.
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • галета - 1 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • магданоз - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме картофите и ги сваряваме необелени в подсолена вода.

Изцеждаме водата, охлаждаме със студена вода и обелваме, докато са топли. Като изстинат, ги настъргваме на едро ренде.

Нарязваме на ситно морковите и целината, като преди това сме ги почистили и измили. Задушаваме ги в малко мазнина и вода до омекване.

Отцеждаме граха и нарязваме магданоза.

Смесваме в купа, настърганите картофи, задушените морков и целина, измития ориз, отцедения грах, част от галетата, 1 яйце, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол.

Омесваме добре и оформяме 4-5 бифтека, които панираме в брашното и останалите галета и пържим в горещо олио. При поднасяне върху всеки бифтек слагаме по едно предварително изпържено на око яйце.

Сервираме със салата според сезона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: