Начин на приготвяне
Измиваме картофите и ги сваряваме необелени в подсолена вода.
Изцеждаме водата, охлаждаме със студена вода и обелваме, докато са топли. Като изстинат, ги настъргваме на едро ренде.
Нарязваме на ситно морковите и целината, като преди това сме ги почистили и измили. Задушаваме ги в малко мазнина и вода до омекване.
Отцеждаме граха и нарязваме магданоза.
Смесваме в купа, настърганите картофи, задушените морков и целина, измития ориз, отцедения грах, част от галетата, 1 яйце, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол.
Омесваме добре и оформяме 4-5 бифтека, които панираме в брашното и останалите галета и пържим в горещо олио. При поднасяне върху всеки бифтек слагаме по едно предварително изпържено на око яйце.
Сервираме със салата според сезона.