Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пълнен бифтек от пилешко

Пълнен бифтек от пилешко

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пълнен бифтек от пилешко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г бяло
  • свински гърди - 80 г пушени
  • пилешки дреболии - 100 г
  • ориз - 40 г сварен
  • гъби - 100 г
  • бяло вино - 1/2 в.ч.
  • ябълки - 1 бр.
  • масло - 20 г
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостеното пилешко месо се овкусява с черен пипер и се поръсва с виното.

Сварете дреболиите и ги накълцате. Свареният ориз се задушава в сгорещено масло и се смесва с дреболиите.

Накълцайте гъбите на дребно, а ябълката настържете на едро ренде. Нарежете на кубчета свинското.

Смесете ориза с гъбите, ябълката и свинското, посолете и поръсете с лимонов сок.

Нарежете пилешките филета на по 2 парчета, сложете плънка върху едното и покрийте с второто. Завийте така приготвените бифтеци във фолио и ги запечете в умерено загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: