Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Сочен Телешки Бифтек с Яйце

Сочен Телешки Бифтек с Яйце

Потребител#204737Потребител#204737
Чирак
34223641
Сочен Телешки Бифтек с Яйце
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Едно яйце, един сочен телешки бифтек и една добра дума - какво повече му трябва на човек"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 600 - 700 грама
  • яйца - 6 бр.
  • лук - 1 бр. глава
  • олио - 2 лъжици
  • галета - 50 г
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо омесваме добре каймата с нарязания на ситно лук, двете лъжици олио, галетата, червения и черен пипер и сол (на вкус).

След като сме я омесили добре, разделяме на 6 равни части. От тях оформяме кюфтета с дебелина около 2 сантиметра и ги пържим в тиган със загрято олио.

Също така изпържваме и яйцата на очи.

Те стават много лесно и бързо, просто ги чуквате в сгорещеното олио.

Когато всичко е готово, сервираме всеки бифтек с по едно яйце на очи отгоре му, като може да поръсим и червен пипер върху яйцето.

Сочният Телешки Бифтек с Яйце е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: