Домашни желирани бонбони

27/11/2013
Дафне
отДафнеНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции30-40 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 482
  • Преглеждания за месеца361
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се залива с 1/4 ч.ч. студена вода и се оставя около 5 минути, за да набъбне.

Захарта се смесва с 1/2 ч.ч. вода. Продуктите се разбъркват до пълното разтваряне на захарта. Сместа се загрява на силен котлон, без да се бърка. Може само с помощта на четка, предварително натопена във вода, да се оберат стените на тенджерата, за да не кристализира захарта.

Когато захарната смес заври напълно, се отстранява от котлона. Добавя се набъбналият желатин и 1 ч.ч. прясно изстискан лимонов сок и всичко се обърква много добре.

Получената смес се излива в плитка тавичка (около 20х20 см) и се покрива с прозрачно домакинско фолио, след което се прибира поне за 6 часа в хладилник, за да стегне.

Потапяме съда за секунди в топла вода, след което го обръщаме върху чиста повърхност. С помощта на нож или малки формички, които сме нагрели в гореща вода, изрязваме желирани бонбони. По желание може да оваляме бонбоните в кристална захар.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар