Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Гъби»Гъби с броколи и орехи

Гъби с броколи и орехи

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Гъби с броколи и орехи1 / 2
01/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Гъби с броколи и орехи - интересно предложение от нас за вас"

Необходими Продукти

  • печурки - 12
  • лук - 1 глава, нарязана на ситно
  • зехтин - 2 с.л.
  • броколи - 1 бр. на розички
  • картофи - 1 обелен, нарязан на едро
  • сол - на вкус
  • вода - по желание
  • орехи - 1/2 чаша
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се изчистват, а отстранените им пънчета се режат на ситно. В голям тиган на умерено силен огън се запържват лукът в зехтина, докато омекне. Добавят се броколито, нарязаните гъбени пънчета и картофа.

Поръсват се със солта и се държат на средно силен огън около 20- 25 мин., като се добавя вода, ако сместа остане без течност. Предварително се загрява фурната на 200 градуса. Зеленчуците се прехвърлят в блендер заедно с орехите и индийското орехче, докато станат на пюре.

Вътрешността на гъбените шапчици се осолява и се разпределя зеленчуковото пюре. Пекат се около 15-20 мин. или докато плънката се запече, а гъбите поомекнат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Асие
Асие
Много ми хареса ще опитам
09.03.2014 22:03